Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  Vergi Takvimi  I   Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   09 MAYIS 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 

 

E-haciz kapsamı genişliyor

 

Ev ve Oto da e-haciz Kapsamına Girdi
Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelenin kapsamını genişletiyor. Devletten vergi kaçıranların sadece banka hesaplarına değil, sahip oldukları gayrimenkul ve taşıtlara da elektronik ortamda haciz başlatılıyor.Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelenin kapsamını genişletiyor. Devletten vergi kaçıranların sadece banka hesaplarına değil, sahip oldukları gayrimenkul ve taşıtlara da elektronik ortamda haciz başlatılıyor.

Bugün itibariyle toplam 448 vergi dairesi, 585 mal müdürlüğü otomasyon kapsamına alındı. Otomasyon projelerinin tamamının devreye girmesi ile birlikte vergi kaçağı ile daha etkin bir şekilde mücadele edilebilecek.

YAKIN MARKAJ

Proje ile vergi dairelerince düzenlenen haciz bilgileri bankalar ve vergi daireleri arasında e-imza ile elektronik ortamda aktarılıyor. Projenin pilot uygulaması anlaşma sağlanan 38 banka ve Merkezi Kayıt Kurulu ile yürütülüyor. 5904 sayılı Gelir Vergisi Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından konut, arsa, gemi ve taşıtların da elektronik ortamda haczi için altyapı çalışmaları tamamlandı. Maliye, gayrimenkul ve motorlu taşıt bilgilerine elektronik ortamda ulaşarak tahsilât için yakın markajda tutuyor. Bankada mevduat hesabı bulunmayanlara ise e-haciz uygulanacak.
SABAH
 
09.05.2011
 
Yasal Uyarı
 
 

 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.