Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   04 MART 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Haksız yere işten çıkartılırsanız...

4 yıldır uluslararası bir firmada çalışmaktayım. İşlerimiz çok yoğun olduğu için hemen hemen her gün, pazar günleri de dahil fazla mesai yapıyoruz. Mesai ücretlerimizi de eksiksiz alıyoruz. Fakat yaptığımız fazla mesailer, bir işçinin 1 yılda yapması gereken fazla mesai saatinin 2-2.5 katına çıkıyor. Mesailere zorla bırakılmıyoruz ancak, kalmak istemediğimiz zamanlarda sözlü olarak olmasa bile başka türlü yaptırımlar oluyor. Bu da bizim performansımızı ciddi şekilde etkiliyor. Hatta sırf mesai yapalım diye maaşlarımıza çok komik zamlar oluyor. İşten haksız yere çıkartıldığım zaman tazminatımın haricinde bu konuyla ilgili herhangi bir başka tazminat hakkım var mı? S.Ş.
İşverenlikçe haksız olarak iş sözleşmeniz sona erdirildiğinde, ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi gerekir. Bu tazminatların dışında bu nedenden dolayı ayrıca bir tazminat talebinde bulunamazsınız. Ancak eksik ödenen fazla mesai ücretleriniz mevcutsa, bununla ilgili olarak varsa delillerinizi ortaya koyarak iş mahkemesine dava açıp bu ücretlerinizi talep edebilirsiniz.
Ali Şerbetçi / Takvim

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.