Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   01 MART 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

SSK'dan emekli olup işletme açanlar dikkat!
 

SSK'dan emekli olduktan sonra 2009'da küçük bir lokanta açtım. Bağ-Kur'a destek primi ödemem gerekiyormuş. Ne tebligat geldi, ne de beni buldular.
SGK beni yakalar mı? Yol gösterir misiniz? Lokantacı İsmail SSK'dan emekli olup da bir işyeri açanların Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesi konusunda çok fazla soru geliyor.
Yaşlılık, emekli aylığı veya malullük aylığı bağlandıktan sonra vergi mükellefi veya şirket ortaklığı nedeniyle esnaflık yapanların Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesi gerekmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu sizi tespit etmemiş olabilir.
Ancak bu tespit etmeyeceği anlamına gelmez. Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin ödenmesi gerekmektedir ve her zaman karşınıza çıkacaktır. 2010 yılı Kasım ayı ve önceki aylara ilişkin SGDP ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları af kapsamında bulunuyor. Dolayısıyla hazır prim affı da çıkmışken, bir an önce tescilinizi yaptırarak en azından faiz ödemekten kurtulun.
Tescilinizi yani girişinizi yaptırmadan aftan faydalanamazsınız. Bana sorarsanız sağlanan bu fırsatı kaçırmayın. Aftan yararlanın.
Tekrar ediyorum, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunuz mutlaka karşınıza çıkar.

GERİYE DÖNÜK HİZMET BORÇLANMASI YOK
1987 yılında sigorta başlangıcım var. 2005 yılında işe başladım. Torba Yasa'da hizmet borçlanması yoluyla erken emeklilik getirilmiş. Ben bundan yararlanabilir miyim? 6111 sayılı Torba Yasa'da 'geriye dönük hizmet borçlanması' yok. Aradaki boşlukları ödeyip erken emekli olmanız mümkün değil.
Ali Şerbetçi / Takvim

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.