Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   09 ARALIK 2010

  Mükellef Rehberi 

  Vergi Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

Kanunun yayın tarihinden önce tamamlanan incelemeler


YAZINIZI büyük bir dikkatle okudum. Tarihin en büyük affı diye geçen bu af da incelemesi benim gibi 11. ayda başlayıp 12. ayda biten ve kurula giren veya girecek olanların borçları tahakkuk edeceğinden, kesinleşmiş borç olarak kabul görüp af dışı kalıyor. 30.07.2010'dan sonra gerçekleştiği için. O kadar ince bir noktadayız ki 2010/Ağustos ayı sonrasında başlayan incelemeler tamamlandığı için affa girmiyor. Halbuki incelememiz bitmese kurula girip borcumuz tahakkuk etmese aftan yararlanacağız. Lütfen içinde bulunduğumuz bu durumu biraz daha hassasiyetle bir kez daha yazılarınızdan belirtir misiniz? Akira

Endişeniz yersiz. Kamuoyunda 'af kanunu' olarak da tanımlanan yeniden yapılandırma yasası hükümlerinden sizin durumunuzda olanlar da yararlanabilecekler.
Vergi/ceza ihbarnamesinin, Kanunun yayımlanacağı tarihe kadar tebliğ edilmiş ve dava açmış veya dava açma süresi henüz geçmemiş olursa, tasarının 3. maddesi hükmünden yararlanabileceksiniz. Bu durumda vergi aslının yüzde 50'si ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Kanunun yayımlanacağı tarihe dara TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarı ikişer aylık dönemler halinde en fazla 18 eşit taksitte ödemeniz halinde verginin yüzde 50'si ile cezanın tamamı silinecek.

Kanunun yayımlanacağı tarihten önce başlanılan incelemenin, Kanunun yayımlanacağı tarihe kadar tamamlanmamış olması halinde, Tasarının 4. maddesine göre, incelemenin tamamlanmasından sonra tarh edilen vergilerin yüzde 50'siyle bu tutar üzerinden kanunun yayınlanma tarihine kadar TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar ile bu tarihten dava açma süresinin bitimine kadar olan süre için hesaplanacak gecikme faizinin tamamını, ilk taksit ihbarnamenin tebliğini izleyen aydan başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte ödemeniz halinde, vergi aslının yüzde 50'si ile vergi aslına bağlı olarak kesilen cezaların tamamı silinecek.

Metin Taş-Sezgin Özcan

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/gumruk-vergilerine-de-uzlasma-yolu-aciliyor-214y.html

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.