Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   06  ARALIK  2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

Emeklilik sonrası çalışan avukat ve noterlerden destekleme primi kesilir

5510 sayılı Kanunun geçici 6. maddesinin beşinci fıkrasında, kanunun yürürlük tarihi itibarıyla 506 sayılı Kanunun mülga 86. maddesine göre malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları bakımından topluluk sigortasına devam edenlerin, bu kanunun 4. maddesi kapsamında durumlarının değerlendirilerek, durumlarına uyan bent kapsamında sigortalı sayılacakları öngörüldüğünden, avukat ve noterler serbest çalışmaları halinde vergi mükellefi olacaklarından, 5510 sayılı Kanuna göre 4(b) kapsamında sigortalı sayılmaktadırlar.
Buna göre; kanunun yürürlük tarihinden önce Kurumdan yaşlılık aylığı almakta iken çalışmaya devam etmeleri nedeniyle 506 sayılı Kanunun mülga 63. maddesi gereğince aylıklarından % 15 oranında sosyal güvenlik destek primi kesilen avukat ve noterlerin aylıklarından 2008 yılı Ekim ayı başından başlamak üzere 2008 yılı için % 12, takip eden her yılın Ocak ayında bir puan artırılarak % 15’i geçmeyecek şekilde sosyal güvenlik destek primi kesilecektir.
Lütfi Köksal

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.