Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  12 Mayıs  2009

   Ana sayfa

   2009 Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

Sağlıkta katılım payına 'iki alternatif'
 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Danıştayın yürütmesini durdurduğu sağlıktaki katılım paylarıyla ilgili, "İki alternatifimiz var. Bu çerçevede Danıştayın iptal gerekçesini göz önüne alarak Kanunun 68. maddesine yeni bir düzenleme yapabiliriz veya bu kararın gereği doğrultusunda tek bir katılım payı uygulaması da getirilebilir" dedi.

"Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Acar, haftanın ilk defa, kurumun kuruluş yıl dönümüne denk gelecek şekilde kutlandığını belirtti.

Acar, sosyal güvenliğin, Türkiye'nin en önemli konularından biri olduğunu ancak SGK reformuyla kazanılan önemli hak ve yükümlülüklerin vatandaşlara iyi anlatılamadığını vurgulayarak, hafta dolayısıyla bu konuları vatandaşlara anlatacaklarını ve önemli etkinlikler yapacaklarını bildirdi.

Katılım payları

SGK Başkan Vekili Acar, sağlıktaki katılım paylarıyla ilgili son durumun sorulması üzerine, Danıştayın konuyla ilgili yürütmeyi durdurduğunu ve bunun kendilerine tebliğ edildiğini hatırlattı. Bu konuda bir düzenleme yapacaklarını belirten Acar, şöyle devam etti:

"4 Hazirana kadar da bir şekilde bizim bir düzenleme yapmamız gerekiyor. İki alternatifimiz var. Bu kısa bir süre içerisinde yasal bir düzenleme yapabiliriz. Çünkü katılım payı, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde farklı şekillerde uygulaması olan bir konudur. Biz, katılım payı uygulamasına sadece orada 'bir ücret alalım' mantığıyla yaklaşmıyoruz. Özel ve kamu sektörü arasındaki sağlık hizmeti sunucuları arasındaki adaletli bir dağıtımın olması, hastalarımızın mağdur olmaması bakımından, bir planlamanın yapılması anlamında katılım payının bir enstrüman olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.

Biz bu çerçevede Danıştayın iptal gerekçesini göz önüne alarak, kanunun 68. maddesine yeni bir düzenleme yapabiliriz veya bu süre içerisinde katılım payı ile ilgili kararı dikkatle inceleyerek bu kararın gereği doğrultusunda (farklı uygulanamayacağına ilişkin karar vermiştir) tek bir katılım payı uygulaması da getirilebilir. Ama bizim düşüncemiz katılım payının aynen gelişmiş ülkelerde olduğu gibi farklı şekillerde uygulanabilmesini sağlamaktır."

Referan/12.05.2009

 

  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.