Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

2009 Yılı Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   01 Şubat 2009

   Ana sayfa

   2009 Yılı Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

İsteğe bağlı sigortalılar ne kadar prim ödeyecek

 

Yeni kanunla birlikte 4/b'li (Bağ-Kur) olan isteğe bağlı sigortalılar, primlerini yazılı beyanda bulunmak suretiyle kendileri belirleyecek. Eğer beyanda bulunmazsanız, en alt sınırdan prim ödeyeceksiniz.
Bu durumda isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödeyenler için, prim oranlarının alt ve üst sınırını bilmeniz gerekir... Yapmanız gereken Bağ-Kur'a gidip hazır matbu evrağı doldurarak ödemek istediğiniz prim tutarını söylemek...

Bağ-Kur'a beyan verin
5510 sayılı kanuna tabi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan veya sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar gibi isteğe bağlı sigortalı prim ödemek isteyenler için alt ve üst prim oranları; 01.01.2009-30.06.2009 tarihleri arasında alt sınır 213.12 TL, üst sınır: 1.385.28 TL'dir.
01.07.2009-31.12.2009 tarihleri arasında ise alt sınır 221.76 TL, üst sınır ise 1.441.44 TL dir. Yani bu rakamlar arasında belirleyeceğiniz beyan üzerinden prim ödemeniz mümkün...

Çalışan emekliler işsizlik ödeneği alabilir mi?

Emekli oldum ve şu anda aynı işyerinde çalışmaya devam ediyorum. İşveren adıma sosyal güvenlik destek primi ödüyor. Bu durumda işten çıkarılmam halinde işsizlik ödeneği alabilir miyim?
Çalışan emekliler için işsizlik sigortası primi ödenmez. Ayrıca yaşlılık aylığı alanlar işsizlik ödeneği alamaz. Bu nedenle işten çıkarılmanız halinde işsizlik ödeneği almanız mümkün değildir.

Emniyette çalışan sivil memurlar yükselmek istiyorlar
Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan sivil memurlar yetkililerden bazı taleplerinin gerçekleştirilmesini istiyor.
İşte sivil memurların talepleri; * Genel müdürlükte çalışan üniversite mezunları sivil memurların yükselme olanağı yok. Görevde yükselme sınavı açılsın. Böylece okuduğumuz üniversite bir işe yarasın.
* Toplu taşıma araçlarından polis arkadaşlarımız gibi ücretsiz yararlanmak istiyoruz.
* Sivil memurlara ve polislere ek ödeme verilsin.

Erdal Aydın

Takvim/01.02.2009

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.